dinsdag 2 juni 2015

5: Row row row your boat...

Dat je nog half in Nederlandse tijd leeft is prima, lekker vroeg wakker. Maar als je er dan ineens echt op tijd uitmoet... dat is dan weer niet ingepland en blijkt lastiger!
Om 0815 bij De mangroves zijn. Zonder Tristan en Sebas die een dagje “no sun' opgelegd hebben gekregen. Eén voordeel; zo leren we de waarde van sunblocks, caps en shirts kennen in dit weer... We gaan dus een ochtendje mangroves verkennen!

Na Elly weer lekker te hebben geknuffeld (die vond dat ik vééééél te wakker was voor zo vroeg op de ochtend, imagine that...) heeft George ons meegenomen de mangroves in. Peddelend door één van de mooiste natuurgebieden van Bonaire. Genieten van al het kleine leven onder je kano. Het lijken onpeilbare dieptes, maar het heldere water en de donkere bodem spelen je parten. Verderop, waar het turtle gras staat en plekken met zand zichtbaar zijn, zie je pas echt hoe helder het water is.

Onverwacht, maar in de mangroves geen muskiet tegen gekomen. Onder onze tafel in het appartement schijnen er meer te leven... Wat we wel veel zien is dus visjes... klein en kleiner, maar ook groot en groter. Na een lange peddeltocht door diverse kanaaltjes en over verschillende stukken meer open water de kano's aangelegd voor een snorkeltrip. Jammer genoeg stond vandaag de stroming in het kanaal verkeerd... dus we moesten met de stroom mee met als gevolg dat het zand, opgeworpen bij het uitstappen, door het kanaal het zicht wat vertroebelde. Toch bleef het een heerlijk gezicht, alle vissen onder de mangrove wortels. Als klapper nog een grote kreeft die verstopt zat tussen de wortels en een paar barracudas.

Onderweg nog een ontmoeting met een jonge flamingo die van de grope was afgedwaald en een schildpad die even nieuwsgierig zijn (of haar?) kop boven water stak. Een geslaagde ochtendbesteding!
Na het oppikken van rood en roder en een lunch at the appartement. Maar eens op tour around the island van Hato via Caribbean Club en Karpata naar Rincon.

Bij Caribbean club even ondergronds. De halve grot/ inzinking die vroeger prominent aanwezig was, ligt nu verscholen in de mundi. Een borrel aan de bar en door naar 1000 steps voor een snorkeltrip.

Weer van die mooie visjes! Onderwater blijft op Bonaire toch geweldig! Heerlijk dobberend op de golven, hoofd in het water en genieten van het uitzicht. Rustig langs de dropoff: Tijdverdrijf was nog nooit zo makkelijk.

Door naar Karpata. Wat ooit een trots landhuis was is nu een vervallen ruïne. Wat een zonde. Zo ga je toch niet om met je geschiedenis? Overal groeit het groen (oké.. bruin) door de gebouwen, de daken zijn ingestort en de houten vloeren verrot. Schande in het kwadraat. Een plek die zo mooi is gelegen, waar zoveel mogelijk is: Daar zou je met een long lease toch een heerlijk project van kunnen maken. Gemiste kans... of zou ik daarvoor naar Bonaire terug kunnen komen?

En laatste stopplaats is dan natuurlijk Rincon. Nog even langs de kadushi distillery om te proeven hoe je nu drank van cactussen maakt. Dat is ze goed gelukt! Wederom een paar theorie lessen over het proces, we hebben een leerzaam dagje vandaag. Ook mooi om te zien dat de oude bioscoop in ere wordt hersteld. Daarna maar een hapje eten bij de sneck. Biertje, dorpelingen en stoba met moro: wat heb je nog meer nodig?  


Relaxed terug naar Hato via de hoofdweg. Weer een dagje genoten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten