woensdag 3 juni 2015

6: Crossen in het turtle gras

Als altijd weer rustig en relaxed wakker worden. Wel weer al voor 0700, maar dat is wel lekker met dit weer. Op deze dag een rondje om de zuid. Hoewel: eerst even richting Captain Don's Habitat.

Benieuwd hoe Oasis er tegenwoordig bij ligt. En eerlijk is eerlijk: Het ziet er niet verkeerd uit. De volgroeide tuin, de aanpassingen in de vijver, het blijft nog altijd een leuk plan.

Vandaar via de westkant afzakken naar het zuiden. Langs de zoutpannen, die nog altijd in verschillende tinten roze liggen te stralen in de zon en daarmee afsteken tegen het azuurblauw van de zee en het grijsblauw van de binnenmeren. Pink beach bestaat echt
alleen nog in naam. Weinig Pink, Nada beach. Jammer, er liggen daar veel mooie herinneringen.

Aan de zuidkust even staan kijken naar de kunsten van de kite surfers. Hoog en laag vliegend over het water, alle kleurige sails die door elkaar heen lijken te zwerven. Een machtig gezicht. Wel een prijige hobby, zo bleek: even meedoen met 3 man en we waren €850,= kwijt... dan bedenk je je nog wel een keer.

Door langs de slavenhutjes en de willemstoren. White en red liggen er nog redelijk bij. De toren mogen we niet meer in. Dat was een mooi uitzichtspunt geweest! Ondertussen blijkt onze chinese sleursloep een dorstig type: Halverwege de kust komen we er achter dat de meter op nul staat. Benieuwd of we Lisa's gasstation nog halen. Maar niet getreurd! We hebben de soeksuki en we kunnen eerst nog ontspannen bij Jibe!

Bij Jibe heeft Erik getracht zijn surfkunsten weer op te halen. Beetje roestig, zo bleek, maar hij kan nog een week oefenen... Verbazing wel over de lokale jeugd; daar waar iedereen zich bewust is, dan wel bewust wordt gemaakt van de tere natuur, vindt men het hier normaal om dwars door het turtle gras te surfen en te lopen “Ze hebben toch geen skeg” … Misschien niet, maar ze liggen en lopen er ook in. Had toch de hoop dat de surfscholen daar meer aandacht aan zouden besteden.


's Avonds onze zoektocht naar een goede sneck voortgezet. Nu bij Nadia het eten gehaald. Aangezien we dachten wel honger te hebben, gewoon 6 porties besteld. Maar ja... dat zijn natuurlijk porties voor bouwvakkers, niet voor luie toeristen... Vandaag dus waarschijnlijk kliekjes dag... en dat op vakansie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten