zaterdag 30 mei 2015

2: I can't stand the rain...

Natuurlijk zijn we veel te vroeg wakker. Het tijdsverschil met Nederland is 6 uur en dat raak je niet in een vlucht van 10 uur kwijt. Dus als we “eindelijk” naar Playa gaan is het eigenlijk nog maar negen uur, terwijl we het idee hebben dat er al een dag op zit.
Danique maakt zich ernstig zorgen ondertussen. Geen zon! Een zwaar wolkendek hangt over Bonaire en laat op het eerste gezicht geen zonnestraaltje door. Aan het eind van de dag is zijn we hier echter maar wat blij mee: ons tere Hollandse huidje heeft ondanks de wolken een aardig kleurverschil opgelopen. Was de zon er geweest ,dan had de lokale Herman den Blijker ons vast als kreeft op het menu gezet!
De wandeling naar Kralendijk downtown centrum is een uitdaging. Gebrek aan voetpaden op het eerste deel (Wat?! Nederland zonder voetpaden??, ja echt...) maakt de route lastig. De boulevard is en blijft een heerlijke wandelpromenade. Maar wat weten ze de waterkant hier af te breken. Het aloude “niet hoger dan de hoogtse palmboom” is al lang geleden losgelaten en de toeristenkolossen met dure appartementen staan nu tussen de oude relikwieen van weleer. Ik ben voor vernieuwing, maar dit is rucksichtloos bouwen.
Gelukkig zit Karel's er nog wel :) iets grotere pier, verdwaalde palen in het koraal... het principe van Stinapa is ook al overboord, zo lijkt het.
Oke! Dan is er altijd nog polar!! Good old...
Na het doorsjokken van de kaya Grandi is er slechts één aankoop van belang: Robertje heeft natuurlijk alleen teenslippers mee en zijn tere velletje gaat niet zo goed om met dat rubbertje tussen zijn tenen. Gelukkig bied de chinees uitkomst. Na een uitgebreide zoektocht tussen de exclusieve merken weten we een uniek exemplaar van een slipper op te duiken. Gered!
Ondertussen ook contact met onze transport provider! Ook hier is natuurlijk weer exclusief transport geregeld. Een authentieke, klassieke, in originele staat verkerende Suzuki Vitara raisin top! De high end versie van de good old SJ die we voorheen altijd reden. Helemaal compleet: 4 wielen, een stuur en een voor en achteruit: The works. Deze wordt even later aangevuld, met 7 man in een vitara is toch wat krap, met een double cab pickup. Merk? Geen idee. Model? Doubel cab... met bak enzo... made in china, nog geen 3 jaar oud, net 30k op de teller en ook in rijdende staat! Man! Dit worden avonturen!
Boodschappen doen blijkt een crime. Betaald iedereen dit? Prijzen zijn in de supermarkado niet hoog, maar exhorbitant hoog. Zou verboden moeten worden! Maar misschien de verkeerde keuze gemaakt? We gaan van de week maar eens een vergelijkend onderzoek doen, even wat supermarkten af.

's Avonds natuurlijk doorgaan waar we 's morgens al waren begonnen biertje aan de waterkant!
Eerst naar Kanti die Awa. Amsteltje. Altijd goed voor vissersman verhalen. Vandaag leek de vangst goed; 28 kilo barracuda, en nog een 8 tal (wahoo?) op de steiger. Van de week maar eens kijken of we wat vis kunnen scoren voor de BBQ!
De avond afgesloten bij Spice. Hoog makamba gehalte, maar lekker relaxed de dag afsluiten.

En vannacht was er regen... zou de zon vandaag zich dus wel laten zien?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten