vrijdag 29 mei 2015

1: Attacked by a pink flamingo at 06:00

Het had een kreet kunnen zijn uit een vage crimi film. Je kent ze wel, mannen in strakke pakken, met snelle auto's die in 24 uur de hele wereld kunnen redden door aan draadjes uit een plafond ab te seilen. Een oude Ian Fleming kreet, of iets voor good old Ernest Hemingway.

Die is hier trouwens wel. De dutch Hemmingway dan. En waar is hier? Hier is op Dushi Bonairu. Aangezien het jonge tuig dat de familie Gras bevolkt in dit schooljaar examen doet, was de beslissing vorig jaar al genomen om dan, na de examens, Danique haar geboorte eiland weer eens te bezoeken. De plek waar wij (Robert en Esther) acht jaar hebben gewoond en waar we met Tanja en Erik vaak een leuke tijd hadden. Dushop, alles achter in het vliegtuig en gaan!


Gisteravond dus aangekomen op Bonaire na een ruim 9 uur durende vlucht. Vliegen, het moet je hobby maar zijn. Stilzitten op zitplaatsen ter grootte van een sardienenblik. Dit keer met een Dreamliner. Weinig dreamy aan: Gewoon een in aluminium verpakt plastic transportvehicel dat je op 10k hoogte over een plas water transporteert. Het had ook Kia Rio mogen heten. Rammeldoos eerste klas: What ever happened tot the good old 747 waarin we altijd zo veel lol hadden?

Als dan die deur eenmaal opengaat: BAM! Die heerlijk warme deken van klamme lucht vol “in your face” herkenning! De geur van de zoute lucht, het warme asfalt, alles wat het eiland maakt: Wauw! Dan merk je wat je hebt gemist, alles komt direct weer terug, het hele heerlijke gevoel van 8 jaar chillen op de Antillen.

In het donker over het eiland richting Hato: ook zo'n deja vu: Zo kwamen we in 1993 ook aan. Toen ook in een gammel busje, door de Kaya Grandi, in het donker proberen te zien. Nu zagen we al wel dat er veel was veranderd: Vandaag dus maar eens op verkenning uit!

Oh... en die roze flamingo? We hebben en opblaas exemplaar mee... die ligt nu op tafel heel erg roze te zijn maar vloog met de passaatwind net tegen me aan... en met dat wennen aan het tijdsverschil was dat dus al erg vroeg in de ochtend. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten